Ny lag om skydd av företagshemligheter – Frukostseminarium, 19 juni 2018

19
Jun
Baker McKenzie, Vasagatan 7, Stockholm
19 June 08:30 - 10:15

Har du skydd för dina företagshemligheter?
Ny lagstiftning i juni 2018

I vår alltmer globaliserade och digitala värld är det svårt att hålla saker och ting hemliga. Värdefull företagsinformation kan snabbt laddas ned och spridas på ett sätt som kan orsaka stor skada. Företagshemligheter till ett värde av tusentals miljarder dollar stjäls varje år. Enbart stölderna i USA beräknas uppgå till 1-3 procent av deras BNP.

Hur ska företag som lägger ned mängder med tid, energi och kapital på forskning och utveckling och strategier skydda sig? Har ditt företag kontroll på vilka anställda och leverantörer som har inblick i företagshemligheter?

Under seminariet går vi igenom olika scenarion när krisen är ett faktum och företagshemligheter har angripits. Hur ska man agera? Vi går också igenom vad du behöver känna till i den nya lagen om företagshemligheter som föreslås träda i kraft den 9 juni 2018.

Agenda

Registrering och frukost från kl 08:00.

08:30-08:50 Magdalena Berg, Baker McKenzie, summerar en ny undersökning där 400 företagsledare intervjuats om företagshemligheter och hur de hanterar dem.

08:50-09:20 Markus Küchler, Vice President, Head of Security and Risk Management på SAAB, pratar om hur vi möter säkerhetshot och vilka hotbilder som finns i vår omvärld. Markus ger exempel på systematiskt säkerhetsarbete inklusive hantering av insiderhot.

09:20-09:50 Professor Bengt Domeij, Uppsala Universitet, pratar om den nya svenska lagen om företagshemligheter – viktiga skillnader och svårigheter, särskilt i förhållande till anställda som slutar.

09:50-10:15 Peder Oxhammar, Baker McKenzie, går igenom några fall från verkligheten där det gått snett.

Registrering

Anmäl dig till evenemanget

PARTNERS