Klas Eklund presenterar sina förslag till skattereform

14
Jan
Digitalt
14 January 10:00 - 11:30

Vi bjuder in till ett webbinarium med Klas Eklund som har anlitats av ESO – Finansdepartementets ”Think Tank” för att ta fram en rapport om skattereform som nu har publicerats.

Sverige behöver ett skattesystem som långsiktigt främjar tillväxt och välfärd. Sedan den förra skattereformen genomfördes på 1990-talet har både digitaliseringen och globaliseringen tilltagit. I den nya rapporten till ESO beskriver Klas Eklund problem och brister i det nuvarande skattesystemet och lägger fram ett förslag på en genomgripande skattereform. Resultatet är ett enklare och mer transparent system med färre särregleringar.

2020:7 Vårt framtida skattesystem – en ESO-rapport med förslag på en genomgripande skattereform. Länk till rapporten – här

För anmälan maila info@svca.se

Klas Eklund är Senior Economist hos SVCA:s sponsor Mannheimer Swartling Advokatbyrå. Han har tidigare bland annat varit planeringschef i Finansdepartementet, chefekonom på SEB, och adjungerad professor i nationalekonomi vid Ekonomihögskolan i Lund. Han är ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien och har varit ordförande för en rad större utredningar. Klas har också författat Sveriges mest sålda lärobok i ekonomi: ”Vår ekonomi”.

PARTNERS